Latvia: If I lived in Latvia, I would live in this city. Valmiera.

 If I lived in Latvia, I would live in this city. Valmiera.

This place surprised and amazed me, I had no idea that I will enjoy my stay here so much that I would consider this as "if I lived in Latvia, I would live here". That awesome it was! After stressful life in Riga, I had to find a way to escape to somewhere else and I made a decision that I will continue my studies outside Riga.

Here in Valmiera I felt calmer and more content. My friend's grandparents treated me like one of their own, and I am so,so, so and forever thankful for letting me to stay and caring for me like one of their own. Honestly, I felt teary leaving them when it was time, I grow them in my heart close.

These weeks there I had created my summer routine - morning ritual - a bike ride or a jog to the beach, long swimming or more dancing in the water, and reading my book. Then back home to have breakfast with "grandparents" and do something later with them, helping out at home, like, we went to pick up several buckets full of cherries! That was awesome to eat so many fresh berries, I have not done it long time since living in Sweden. Except, last summer when working at Ninni's garden I had a chance to get some freshness, but in general it's really expensive treat!

Anyway, just visit this place when travel to Latvia. Especially in autumn, as then the restaurant Valmiermuiza is working fully. And go for a bike ride around there!

I was in Valmiera last year on autumn trip with Viktor, but we only shortly visited for a coffee and the restaurant.


/LV/

Valmierā ir labi dzīvot. Droši vien izvēlētos šo par ģimenes ligzdu, ja tā būtu Latvijā.

Ja būtu ātrāk saņēmusies un uzmetusi instruktorus Rīgā, droši vien sen būtu mājās un dzīvotu normālu cilvēku dzīvi un nākotnes plāniem. Bet varbūt vajadzēja vēl uzkavēties, vēl saprast, uzzināt, noskaidrot, saņemt atbildes. Dzīvē "sevis meklēšana" man rit kopš sevi atceros, nezinu, kā citiem tas tik ātri izdevās, jo es katru gadu atklāju ko jaunu. Varbūt tāpēc vēl vajadzēja padzīvot šinī it kā mierā, jo līdz galam to nedabūju. Kaut gan tāda trağikomēdija, jo neesmu es vietējais, draugu nav, ar ko doties kādos plānos, ģimene arī švaka, tad sanāk sapriecaties par katru sarunu ar svešinieku.

Šorīt beidzot ar to tanti, ar kuru viena otru gaujas pludmalē no rītiem nomainām, bijām kopā un pļāpājām. Redzēja manu grāmatu, nu, tad sarunas par mūsu tautas spēku. Arī par karstumu, čūsku un pīļu bērniem, dzīvnieku dzīvi naktī un viņas ekskursijām. Vispār Valmierieši tādi dikti atvērti. Var uzsākt sarunu ar jebkuru.


Kad nebija braukšanas nodarbības, tad pavadīju laiku pētot pilsētu vai ar "vecvecākiem" kā minēju. Dažreiz aizgāju pusdienās uz kādu vietējo bodi, jo dikti forši taču pasēdēt netikai glaunajās stilīgi izkptajās dizaina apbalvotās kafejnīcās... Parastās latviešu 90o stilu kafūzenēs:) Pie reizes kārtīgi izķemmēju humpalas. Nu, tās tur ir superīgas! Atradās arī lielisks nocenoto apavu veikals, kur var tādus labumus atrast, ja es būtu liela fašioniste, noteikti būtu pirkusi visus apavus, kas patika, bet tagad nopirku tikai ērtos un smukos. Jā, jā, vajag smukas kurpītes šad tad manai praktiķa dabai.

Lai nu kā es izbaudīju Valmieru. Vienatnē, gan ar vecvecākiem, gan arī vēl daži forši radiņi atbrauca, kas ar mani izbraukājās ar velo, parādot "vietējo skatupunktu". Abi vecvecāki cepur' nost, vieni no lieliskākajiem cilvēkiem! Zelta cilvēki. Kopā ar "omi" skatījāmies Dziesmu svētku raidījumus, spriedām un smējām. Ar "opi" jokojāmies un smējāmies par viņa stāstiem. Kopā braucām pelst un nu baigi šiverīgie, aktīvie cilvēki!

Joprojām domājot par šo laiku Valmierā, ar tādu mieru ievelku elpu, cik ... bija... labi tur. Tāds miers!






The friendly cat at the busstation.






















The most awesome second hand shops are outside Riga.





Home moments.

Cherries, a book and relax in the garden. Stress free zone.No summer festivals, but a party on my own with my friend's grandparents eating fresh berries and drinking kefirsmoothies.





If I was a make up blogger, I would be the worst, but maybe I could "less is more" blogger, yet I actually have many zero waste style tricks.



The cutest coffee cups were found in this kitchen.























Mornings, afternoons and nights at the beach










The real reason

 


 

Comments